Event Details Images

SINOPSIS

Any 2070. La societat valenciana viu atemorida. L’alcaldessa perpètua vol pervertir l’essència d’allò que caracteritza els valencians i les valencianes, fins al punt de convertir la paella en arròs amb coses i -atenció!- posar-li xoriç. Però no hi ha res a témer perquè tres dones, la Bellea del Moc, la Reina de les Festes de Castelló i la Fallera Calavera, lluitaran per frenar-la d’aquestes aberracions. 

Lluny de la realitat, aquest és l’argument del salt al teatre de la Fallera Calavera. L’obra, basada en el mític joc de cartes i el llibre homònim del denier Enric Aguilar, està escrita i dirigida pel dramaturg Eduard Costa. En el repartiment hi haurà Pau Blanco, Míryam Garcés, Mila Fernández, Jano de Miguel i Amadeo Llach.

Segons ha explicat Enric Aguilar a À Punt Notícies, aquesta obra “esbojarrada i amb molt d’humor” manté l’essència del joc i el folklore autòcton i introdueix una estètica gòtica. La funció, per a tots els públics, tindrà moments musicals que combinaran la música gòtica amb les cançons populars valencianes. 

Al llarg de la història apareixeran també personatges mítics del joc, com són Jaume I, el Tombatossals, el Capità Moro, DJ Ximo i Monleón, una “representació nodrida” del territori valencià, diu el seu creador. 

L’obra s’estrenarà el 5 de novembre al Teatre Mónaco d’Onda i recorrerà diversos punts del territori valencià, com Bellreguard (6 de novembre), Dénia (20 de novembre), Castelló de la Plana (3 de desembre) i Borriana (5 de desembre); i s’espera anunciar-ne més per al pròxim any. 


IDIOMA

Valenciano

PÚBLICO

Familiar

DURACIÓN

VIDEO PROMOCIONAL

REPARTO

Pau Blanco

Pau Blanco

Míryam Garcés

Míryam Garcés

Mila Fernández

Mila Fernández

Jano de Miguel

Jano de Miguel

Amadeo Llach

Amadeo Llach

FICHA TÉCNICA

Per determinar

DESCARGAS


GALERÍA